Satıcı Blokaj ve Silme İşareti Konulması İşlemleri

Merhabalar,

SAP Sisteminde MM ve FI gibi modüllerinin ortak kullanımında olan satıcı(tedarikçi) kartları üzerinde gerek duyulması durumunda Satıcı Blokaj ve Silme İşareti konulması gerekmektedir.

Satıcı Blokajı Nasıl Yapılır?

Bir satıcıya Blokaj konulması durumunda, ilgili satıcıya sipariş açılamaz olup, satıcı ile işlemler raporlanabilir. Yani satıcınız sistem üzerinde yer alırken kendisi üzerine herhangi bir sipariş açma işlemi gerçekleştirilemez ancak satıcınıza ait olan raporlamalarda ilgili satıcı verilerini görebilirsiniz.

SAP Sisteminde Satıcılara Blokaj konulması için FK05 işlem kodu kullanılır.

FK05 işlem kodu üzerinden satıcı kodu ve şirket kodu bilgisi girilir.

Satıcı kodu ve şirke kodu bilgisi girilir.

Tüm Şirket Kodları ve/veya Seçilen Şirket Kodu seçeneği seçilir.

Tüm Şirket Kodları seçeneği seçilir ise ilgili satıcı tüm şirket kodları için bloke edilir.

Seçilen Şirket Kodu alanı seçilir ise, satıcı sadece belirtilen şirket kodu için bloke edilir.

Satıcı Silme İşareti Nasıl Tanımlanır?

Bir Satıcıya silme işareti konulduğu zaman, ilgili satıcı için hiç bir işlem yapılamaz. Ayrıca gelen rapor verilerinde eğer bir filtreleme yapılmıyor ise, rapor kayıtlarında silme işaretli olarak görüntüleriz.

Peki, Silme İşareti koymamıza rağmen satıcı ile ilgili veriler neden geliyor diye soracak olur iseniz, bunun nedeni SAP Sisteminde silmek istediğiniz bir kaydı aslında database üzerinden silinmemesi sadece sil işareti konulduğundan dolayı silmiş olarak düşündüğünüz verileri aslında sistem üzerinde görmeye devam edebiliyorsunuz.

Bir satıcı ile ilgili sisteminizde hiç bir veri işlemi yapılmasını istemiyor iseniz, yapmanız gereken FK06 işlem koduna girmeniz gerekmektedir.

Silinmek istenen satıcı ve şirket kodu bilgisi girilir.
Silme işareti konulacak olan alanlar işaretlenir.

Silme İşareti alanında yer alan alanların bilgileri şu şekildedir.

Tüm Alanlar : Tüm şirket kodları için satıcı silme işlemi yapılır.

Seçilen Şirket Kodları : Sadece seçilen şirket kodu için satıcı silme işlemi yapılır.

Umarım bu yazımızda sizlere faydalı olabilmişizdir. Yazımızdan daha fazla kişinin yararlanabilmesi için lütfen yazımızı beğenip paylaşınız.

Bu Yazıyı Beğendiniz mi?
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Sizde 3.000 kişinin üzerinde bulunan abonelerimiz arasına katılın. Abone olarak yeni eklenen içeriklerimizden anında haberdar olursunuz
E-Mail adresiniz sapuzman.com dışında 3 tekil veya tüzel kişilikler ile paylaşılmayacaktır
Sosyal Medya Hesaplarımız
Umut Demirci hakkında 322 makale
1986 yılında Kocaeli'nin Darıca ilçesinde dünyaya geldim. Bahçeşehir Üniversitesi, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri bölümünü başarılı bir şekilde tamamladım. Üniversite yıllarında çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ve bilişim projeleri içerisinde görev aldım. Üniversiteyi tamamladıktan hemen sonra 2010 yılında başladığım ERP sektöründe, SAP Sipariş Planlama&Müşteri Hizmetleri ve Master Data Birim Yöneticisi olarak çalışmaya devam etmekteyim. Daha detaylı bilgi için Hakkımda menüsünü kullanabilirsiniz.

2 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*