
Bu yazımızda başımıza sıkça gelen, SAP Geliştirme ortamlarında uyarlamaları veya düzenlemeleri tamamladıktan sonra, oluşturulan request nesnesinin canlıya almamız için yaptığımız release işlemini nasıl geri alabileceğimizi anlatacağım.
Öncelikle çeşitli nedenlerden dolayı release edilmiş bir request, kalite veya canlı ortama taşınmadı ise, tekrar modifable haline getirilebilir.
Bunun için yapmanız gereken, SAP Geliştirme ortamında SE38 işlem kodu üzerinden RDDIT076 programını çalıştırmaktır.
Programı çalıştırdıktan sonra, açılan ekranda SAP Canlı yada Kalite ortamına taşınmamış ancak kuyrukta bekleyen yani release edilmiş request numarasını girmemizi istemekte sistem.

Menüyü tekrar yürüttüğümüzde açılan ekranda requestimizin son durumu görünür.
İlgili ekranda görülen son satırdan başlamak koşulu ile yani OGDK905688 nolu requestin üzerine çift tıklayarak açılan ekranda request bilgilerini değiştirebilmemiz için aşağıdaki ekran görüntüsünde işaretlediğim kalem butonuna basarak alanların değiştirilebilir olması sağlanır. Akabinde Status kısmında yer alan R değeri yerine D değeri girilir ve kayıt edilir. Ardından ana request olan OGDK905687 nolu request içinde aynı işlem yapılır.
Kayıt yapıldıktan sonra bir önceki ekranda R (release) statüsünde olan requestimiz D statüsüne geçerek Modifable olarak ayarlanmış olur.
Akabinde SAP SE10 ekranında requestinizin modifable olduğunu görebilirsiniz.
Sap ile ilgili daha fazla bilgiye, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Sosyal Medya Hesaplarımız
Bir yanıt bırakın